Hårt tryck på kommissionen

H

Kommissionen för skattenytta har uppenbarligen adresserat en frågeställning som berör på djupet. Bara under den första helgen, efter Leif Östlings artikel på DN Debatt på lördagen (20/11), har kommissionen fått över 6 000 följare på Twitter, ledamöternas mejlkorgar har fyllts av hundratals och åter hundratals initierade och uppmuntrande reaktioner, på Facebook har antalet följare redan överstigit 1 000-strecket.

Det är uppenbart att kommissionen blivit en ventil för många som upplevt att frågan om effektiviteten i hanteringen av våra skattemedel inte funnits med på den politiska dagordningen. Dessutom är det slående hur politiskt brett engagemanget är. Detta är en fråga som finner tydligt gehör på båda sidor av blockgränsen”, säger kommissionens chef Bettina Kashefi.

Många har också markerat vilja att bidra finansiellt till kommissionens arbete. Något vi naturligtvis är mycket tacksamma för”, fortsätter hon.

Även flera ledande nyhetsmedier har visat intresse för kommissionens arbete. Bland annat har Dagens Industri publicerat en stort uppslagen nyhetsartikel om uppstarten (DI 22/11).

av M L