Vart är Sverige på väg? Är tiden mogen för diskussionen om skattenytta?

13 OKTOBER KL 10:00 – 11:30

Vi kommer att undersöka hur opinionen sett ut före och efter valet och diskutera vilka frågor som hade betydelse för valresultatet samt vilka frågor som inte togs upp under valrörelsen. Därefter följer en diskussion kring hur vi använder våra gemensamma resurser i den offentliga sektorn. Vågar vi hoppas på att effektivitet blir en viktig fråga för politikerna under kommande mandatperiod?

Leif Östling inleder seminariet och Bettina Kashefi  modererar diskussionen.

Seminariet talare är Karin Nelsson, vd på Demoskop. Hon kommer att presentera Demoskops eftervalsanalys som är baserad på 35 000 intervjuer. 

Efterföljande diskussion om resursanvändning i offentlig sektor leds av Bettina Kashefi och kommentatorer är Joakim Jonsson (S) partikassör och Mikael Sandström (M), fristående konsult och tidigare statssekreterare.

Presentationer

Seminariets medverkande:

Karin Nelsson

VD för Demoskop (Foto: Jenny Hallengren)
Joakim Jonsson (S)

Partikassör
Mikael Sandström (M)

Konsult, tidigare statssekreterare

Seminariet livesänds via vår hemsida med möjlighet att se i efterhand. Upplägget består av 60 min livesänd presentation och efterföljande paneldiskussion. Efter sändning har den fysiska publiken möjlighet att ställa frågor på plats. Länk till livesändningen publiceras här och i sociala medier kort innan seminariets startar.


Stort tack till alla medverkande!