Vilka är medborgarnas prioriterade valfrågor?

16 JUNI KL 14:00 – 15:30

Sverige står inför ett riksdagsval. Den 16 juni bjuder Kommissionen för Skattenytta in till ett seminarium för att lyfta medborgarnas prioriterade frågor.

En lång rad undersökningar visar att grundproblemet för offentligt finansierad verksamhet inte är en brist på resurser, utan i hanteringen av resurserna. Diskussionen om skattenytta och ineffektivitet är i stor utsträckning frånvarande och den vanligaste lösningen är ofta ”mer resurser” snarare än ställa frågan om hur de befintliga resurserna kan användas bättre. Därför bör användandet av våra gemensamma resurser diskuteras av politiker i kommuner, regioner och i riksdagen inför höstens val.

Under seminariet lyfts och diskuteras möjlig effektiviseringspotential för de frågor som väljarna betraktar som de viktigaste inför riksdagsvalet 2022, vilka är:

  • lag och ordning
  • sjukvård
  • integration
  • klimat
  • skola

Seminariets talare är senioranalytiker Lars Jagrén och egenföretagaren Anders Bjurud

Lars Jagrén är senioranalytiker och ledamot av Kommissionen för Skattenytta. Han har lång erfarenhet som chefekonom bland annat från Svenskt Näringsliv och Unionen. Anders Bjurud har lång erfarenhet från näringslivet, bland annat från IKEA och jobbar idag som egen företagare. 

Leif Östling öppnar seminariet och Bettina Kashefi modererar diskussionen. Seminariet livesänds under 60 min följt av 30 min diskussion med medverkande på plats.

Seminariets medverkande:

Lars Jagrén

Senioranalytiker
Anders Bjurud

Egenföretagare
Mats Svegfors 

Publicist och ämbetsman
Lena Nitz 

Polis, jurist och Polisförbundets ordförande 
Gunnar Strömmer (M)

Partisekreterare

Seminariet livesänds via vår hemsida med möjlighet att se i efterhand. Upplägget består av 60 min livesänd presentation och efterföljande paneldiskussion. Efter sändning har den fysiska publiken möjlighet att ställa frågor på plats. Länk till livesändningen publiceras här och i sociala medier kort innan seminariets startar.


Tack till alla medverkande!